Filmpjes Sneeuwschuivers

Op 1 februari zijn we geland op Schiphol. Na een flinke vertraging vanwege remproblemen bij de start in Newark (New York) en het slechte weer bij de landing op Schiphol zijn we van Schiphol naar Den Haag gereden waar mijn zus(je) woont. Van daaruit ben ik naar huis (Landgraaf) gereden.

Normaal gesproken duurt dat ongeveer 1,5 uur. Nu heb ik er 3 uur en 15 minuten over gedaan.

Waarom? Nou omdat het flink gesneeuwd had en rijkswaterstaat het -zeer terecht overigens- nodig vond om tussen Den Haag en Rotterdam 6 sneeuwschuivers voor de file uit te laten rijden.

Al met al zijn we om vrijdagochtend om 9.00 uur in New York opgestaan (15.00 uur Nederlandse tijd) en zaterdagavond om 20.55 uur was ik eindelijk thuis. Geslapen in vliegtuig? Vergeet het maar...

Op onderstaand filmpje zie je hoe de file langszaam achter de sneeuwschuivers aanreed.

Op dit filmpje zie je hoe de sneeuwschuivers de afrit namen om een andere snelweg te schuiven.

Terug

Hieronder zie je hoe de 6 sneeuwschuivers voor de file uitrijden. Bij elke afslag stopte het hele zootje en reden 2 sneeuwschuivers de afrit af en daarna de oprit op om deze ook sneeuwvrij te maken. Hierna reed de hele file weer verder.

Hieronder zie je hoe het wegdek eruit zag toen de sneeuwschuivers verdwenen waren. Van mij hadden ze nog wel even mogen blijven.